Wie zijn wij

De Wapser Herberg zou niet bestaan zonder haar gedreven team. Hieronder stellen we onze mensen aan u voor zodat u kennis kunt maken met de mensen die ons succes mogelijk maken.

Jan Sietsma

Bijna zo lang hij kan herinneren, hebben zijn ouders al verschillende eigen horecazaken. Het horeca-vak is Jan dus met de paplepel ingegoten en het was dan ook geen verrassing dat hij de Bakkerij Horeca Vakschool in Leeuwarden ging doen, gevolgd door een KMBO (Kort Middelbaar Beroeps Onderwijs) opleiding Horeca. Vrij snel na het afronden van zijn studie kochten zijn ouders het bedrijf in Wapse wat nu de Wapser Herberg is. Vanaf het begin hielp Jan al mee in het bedrijf als kok, bij het onderhouden en verbouwen van de zaak, in de bediening, op de hotelkamers… Eigenlijk heeft hij alles wel gedaan. Hij is dan ook nooit meer weg gegaan en tegenwoordig is hij chef-kok en mede-eigenaar van de Herberg van Wapse.

Evelyn Sietsma

Net als Jan volgde Evelyn de Bakkerij Horeca Vakschool in Leeuwarden. Leuk detail: toen Jan op de school kwam, ging Evelyn er net af. Ze zijn elkaar daar dus nooit tegen gekomen. Na deze opleiding koos Evelyn eerst een andere richting: ze ging Levensmiddelentechnologie studeren en werkte na haar studie eerst voor Frico en later Plusfood als laborante. Inmiddels was ze ook samen met Jan en toen zijn ouders de Wapser Herberg overnamen, werkte zij al vanaf het begin mee achter de schermen, onder andere aan de administratie. Zodra duidelijk werd dat Jan en Evelyn de zaak met de tijd wilden overnemen, ging ze volledig aan het werk voor de schermen en bestierde ze de bediening en het hotel. Tegenwoordig is ze mede-eigenaar en hotelmanager van de Wapser Herberg.